Imkerij De Walhut

Ons bijenparadijs

In 2002 zijn we begonnen met bijen houden, gewoon met 2 kasten bij een imkervereniging. Met vallen en opstaan hebben we ons het bijzondere vak als imker eigengemaakt. Na vele opleidingen op gebied van bijen, drachtplanten, natuureducatie en honingkeurmeester is onze passie voor de bijenwereld alleen maar groter geworden.

In 2011 hebben we een stuk bos van 1,2 hectare grond in het buitengebied van Nederwetten (vlakbij Eindhoven) gekocht. Dit bos, wat oorspronkelijk vooral bestond uit populieren, hebben we laten rooien. Van dit hout hebben we een bijenstal gebouwd. Hiervoor in de plaats hebben we allerlei bomen en drachtplanten teruggeplaatst, die interessant zijn voor bijen, insecten, vlinders, vogels en amfibieën. 

Zoals Lindes, Acacia, Vuilboom, oude fruitrassen, wilg, allerlei besdragende heesters en een bloemenweide. Verder hebben we een takkenril aangelegd en een paddenpoel gegraven. Inmiddels is het voor ons een paradijs voor alles wat groeit en bloeit. Elk jaar ontwikkelt dit bos zich verder en het is bijzonder om dit natuurlijk proces mee te maken.

Onze droom is dat ons bijenbos, zoals wij het noemen, uitgroeit tot een waar bijenparadijs en waar we activiteiten kunnen organiseren voor iedereen die lekker buiten wil zijn, die wil genieten van de mooie natuur en die wil ontdekken wat er buiten in de natuur allemaal te beleven valt.

Zie voor uitgebreide informatie van Imkerij De Walhut op: www.imkerijdewalhut.nl